Over mij

Ik wil licht brengen in het leven van anderen.

Ik geloof dat je in het leven allerlei hindernissen groot en klein tegenkomt. Dat kan zijn fysiek of mentaal of zelfs financieel zijn. Het is net als in het boek ”Oei ik groei” waarbij kinderen net voordat ze een stap of treetje hoger komen in hun ontwikkeling eerst een soort terugval hebben. Ze kunnen opeens niets meer, zijn de weg kwijt en moeten overal om huilen. Dit gaat nooit meer over, de hindernissen zijn levenslessen. Je kan kiezen om ervoor te blijven liggen en te zwelgen in zelfmedelijden of opstaan en hulp zoeken als je het alleen niet red. Er komt hulp, ik weet het zeker. Soms ben ik die hulp. Ik ben dankbaar en blij als ik anderen kan helpen om de inzichten uit de tegenslagen te zien en deze in te zetten om beter te worden en te groeien in liefdevolle ontwikkeling.

No mud, no lotus

Hieronder geef ik een heel verhaal over mijn hindernissen en leringen. Ik heb daarbij altijd de drive om dat wat ik zelf heb geleerd te delen met anderen. Ik heb hiervoor een aantal talenten meegekregen die ik op mijn levenspad steeds meer heb ontdekt en ontwikkelt en waar ik op kan vertrouwen. Ik heb een sterk ontwikkeld intuitie , ik kan emoties aanvoelen, ik heb een groot gevoel van compassie en kan de universele liefdevolle energie delen met anderen. Door cursussen heb ik geleerd deze talenten in te zetten op een effectieve en doelmatige manier. Daar wordt je weer MENS van.

 

De kraanvogel

De Kraanvogel staat voor balans, gratie en schoonheid; discipline, geduld, concentratie, waarheid, emotie, bespiegeling en evenwicht; Magie en diepere mysteries. Spirituele rechtvaardigheid, vrouwelijke kracht, dans en muziek. Bij groepswerk ondersteunt het het onderscheidingsvermogen, intuitie en lichaamstaal. Het is het symbool van rijkdom en een lang leven waarin je iets speciaals kunt verwachten.

Ik neem je mee in een positieve flow en help je om vrede te sluiten met het verleden, in het heden te zijn en de toekomst te omarmen.

Mijn reis

Hallo, even voorstellen, ik ben Wilma van der Kraan. De naam van mijn praktijk “Kraanvogel” is hier van afgeleid. Ik ben een vrouw van 56 jaar en heb 2 volwassen kinderen, een jongen en een meisje. Ik ben 8 jaar geleden gescheiden van mijn partner en hierdoor is mijn persoonlijke ontwikkeling (of spirituele pad) begonnen.

3 maanden na mijn scheiding werd ik op een ochtend wakker en had vreselijke pijn in mijn hart. Moet ik naar het ziekenhuis of naar mijn vriendin op het werk die magnetiseur is? Volgens mij had ik pijn in mijn hart van verdriet dus koos ik voor mijn vriendin. Zij behandelde mij in de keuken op het werk en het was weg! Ik kon weer ademen. Dit gaf mij het inzicht dat psychische klachten zich kunnen uiten in je lichaam. Dit werd tijdens mijn bezoek aan een workshop Sensi-therapie op het eigentijdsfestival bevestigd.

Ik werd door vriendinnen mee genomen naar het Eigentijdsfestival ( toen nog in Houten NL). Daar deed ik allerlei workshops, massage, klankschaalhealing, kwantumtouch en sensi-therapie. Bij de sensi-therapie werd ik als proefpersoon gebruikt voor drukpuntmassage, ik had weer een steen op mijn hart (harte pijn van verdriet). Hij drukte met een vinger op mijn borstbeen en een vinger op mijn ruggengraat, er ging een stroomstoot naar mijn stuitje en weer naar boven naar mijn hoofd. Ik moest huilen en voelde me zo opgelucht. Ik was verwonderd en zei , “dit ga ik ook leren!”. Dat kan, zei Kees want ik geef hier een opleiding in. Ik kreeg financiële hulp en zo kon ik deze opleiding van een jaar doen.

In mijn leven heb ik met grote regelmaat rugklachten gehad. Zo erg zelfs dat ik nauwelijks meer kon lopen en dreigde in een rolstoel te komen. Het risico van een operatie was te groot dus geen optie. Ik ben bij de fysiotherapeut, chiropractor, mensendiecktherapeut, manueel therapeut geweest en heb zelfs op een rekbank gelegen. Door de behandeling van de manueeltherapeut waarbij ik ook oefeningen moest doen ben ik ooit helemaal hersteld. Toen de klachten een aantal jaren later weer terug kwamen mocht dit helaas niet meer baten. Uiteindelijk heb ik een tip gehad en ook de dokter vond het een goed idee om naar het rugcentrum “Spine and Joint Centre” in Rotterdam te gaan. Hier kreeg ik een revalidatie traject van 8 weken door een team van therapeuten en ook psychische begeleiding. Ik vroeg me af of ik wel slecht genoeg was om hiervoor in aanmerking te komen maar ik bleek een van de ernstigste te zijn. Als ik op mijn rug lag kon ik mijn voet nog niet van de vloer optillen. De oorzaak is dat je door pijn je stabiliteitsspieren niet meer gebruikt. Dit zijn de spieren die je botten en gewrichten even strak trekken voordat de grote spieren de beweging in gang zetten. De zogenaamde korset spieren die je kernstabiliteit geven. Door allerlei subtiele oefeningen worden deze weer geactiveerd en getraind. Ik kon weer gewoon lopen en werken en mocht het weer minder gaan dan had ik deze training achter de hand. Echter ik moest levenslang 2x per week naar de sportschool om mijn spierkorset in conditie te houden.

Ik vond er na een jaar echt niets meer aan. Ik dacht ik ga op zoek naar een sport die ik wel leuk vind. Steeds weer viel mijn oog op de advertentie van DRU- Boom-Yoga. Dat moest het zijn. Ik twijfelde nog de 1e keer waarop mijn zoon zei, “ga nou maar, echt iets voor jou”. En dat was helemaal waar. Al na de eerste les was er een groot verschil. Tijdens een houding zei de juffrouw, “laat de spanning maar van je rug afglijden”, en dat deed ik. Doordat je niet alleen oefeningen doet voor je spieren maar ook energetisch, doen de oefeningen zoveel meer. De combinatie van beweging en ademhaling versterkt de werking enorm. Ik zei,”als dit het effect is voor mijn rug ga ik de opleiding doen”. En een half jaar later vroeg ik op mijn 50 ste, “ben ik niet te oud om nog een Yoga opleiding te doen?”. Nee hoor zei mijn juffrouw Marianne,”precies goed”. Ik heb de 3 jarige docenten opleiding gedaan voor DRU-Yoga en ook 2x de sound cursus (mantra zingen) hiervan. Zo nu en dan volg ik een workshop voor de DRU-yoga waarbij ik een nieuwe serie leer of een verdieping van een thema.

Nu volg ik een cursus yoga bij Happy with Yoga, waar je op zoek gaat naar je Dharma, je essentie of levensdoel. Wat een geweldige verdieping. Vanuit de yogafilosofie worden de bewustzijnslagen (Kosha’s) behandeld om inzicht te geven in je staat van zijn voor wat betreft je fysieke lichaam, je energie, je mind (en ego) je intuitie en je hogere zelf. Ook door yoga beoefening, meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga-nidra en stilte momenten leer je steeds meer in contact te komen met je hogere zelf. Ik noem het mijn goede stemmetje, mijn intuitie en het weten. Al deze inzichten neem ik dan weer mee in mijn yogalessen die geef.

Maar wat is mijn dharma dan? Wat is mijn essentie, mijn beste zelf of levensmissie? Wat doe ik het liefste? Ik zat weer in een soort stroomversnelling van ontwikkeling want terwijl ik riep, “ik ben klaar met al die online cursussen”, kwam eerst het Pad van de Sjamaan van Frank Bruining voorbij. Ik kon er niet meer omheen. Na zoveel keer te zijn getriggerd door de emails besloot ik er toch een te lezen en werd mijn interesse gewekt. Ook dit pad van de Sjamaan heeft tot doel om je essentie te vinden. Wat wil de energie van jou? waarom ben je hier. Het zaadje van een appelboom weet precies wat hij moet doen als het in de aarde valt, wortels vormen, groeien, een boom worden met bladeren, bloeien en appels vormen. Wij als mensen zijn die essentie vaak kwijt. We worden gevormd door onze omgeving, opvoeding, normen en waarden, school, vrienden enzovoort. Door vervelende ervaringen gaan we ons gedrag aanpassen door situaties te vermijden of juist aan de andere kant te compenseren. Maar wat wil jij nou echt heel diep vanbinnen? Terwijl ik hiermee bezig was kwam ook de dharma cursus voorbij. Geen tijd meer voor TV dus maar wel goed bezig. Het vult elkaar goed aan. In ieder geval had ik op een dag een mooi inzicht namelijk een beeld van mij in het bos in Frankrijk tijdens een wandeling “in contact met de elementen”, tijdens het Eigentijds festival. Ik heb het op dat moment ook echt zo ervaren, “ik ben hier in mijn element” dacht ik. Mijn gezicht met modder en mijn voeten in de poel, tussen de groene bomen, helemaal IK. Nog diezelfde dag kwam de cursus natuurcoaching voorbij van Innersteps en heb ik mij ingeschreven. Al tijdens de eerste wandelingen blijkt dat dit helemaal op mijn lijf geschreven is.

In mijn dagelijks werk ben ik medewerker op de meldkamer van de milieudienst. Wij nemen klachten aan over stank stof en lawaai. Ook onderzoek is deze klachten als ik buitendienst heb. Ik geef hiervoor ook geurtraining aan collega’s. Geurbeleving is hierbij ook een belangrijk aspect. Geuren zijn verbonden met je emoties en herinneringen. Geuren kunnen dus je gemoedstoestand beinvloeden. Vanuit dit oogpunt ben ik ook bezig om een geurbeleving te ontwikkelen maar dan in positieve zin. Dit is nog in ontwikkeling maar wordt vast heel bijzonder.

Alles wat ik doe doe ik vanuit  liefde en verbinding met alles om ons heen. Ik heb geleerd dat ik hierop kan vertrouwen en dat ik vandaaruit het juiste doe. Ik ben gelukkig als ik anderen kan en mag helpen. Ik zie jou!

Neem contact op

5 + 3 =